ΤΖΑΚΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ VODA Flat 75

Κατηγορία:

Το τζάκι καλοριφέρ έχει ως βασική λειτουργία τη διοχέτευση της ενέργειας που παράγεται από την καύση του ξυλου στο νερό. Το νερό αυτό μεταφέρεται με τη βοήθεια ενός κυκλοφορητή σε σώματα καλοριφέρ.
Τα ενεργειακά τζάκια – καλοριφέρ είναι κλειστές ενεργειακές εστίες ξύλου που χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας με τα ενεργειακά αερόθερμα τζάκια, μόνο που αντί για εξωτερικό αέρα θερμαίνουν νερό. Το νερό που εισάγεται στο τζάκι –καλοριφέρ θερμαίνεται στα τοιχώματα του και διαχέεται στα σώματα του καλοριφέρ και στο θερμοσίφωνα με τη βοήθεια κυκλοφορητή. Μ’ αυτό τον τρόπο παρέχεται θέρμανση σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ζεστό νερό για οικιακή χρήση Παρόλα αυτά το τζάκι καλοριφέρ δεν διαφέρει αισθητικά από ένα αερόθερμο ενεργειακό τζάκι, ενώ απαιτεί κι αυτό ύπαρξη καμινάδας συγκεκριμένου ύψους και διατομής.
Στη θέρμανση με τζάκι – καλοριφέρ αποτελεί προσόν η ομοιόμορφη διάχυση θερμότητας στους θερμαινόμενους χώρους. Η σύνδεση του τζακιού και των σωμάτων καλοριφέρ γίνεται από υδραυλικό, ενώ η υπόλοιπη εγκατάσταση από ειδικό συνεργείο.

Αυτό που πρέπει να προσέξει όποιος επιλέξει μια τέτοιου είδους εστία είναι, πως πρέπει να έχει οπωσδήποτε πόρτα καθώς προορίζεται αποκλειστικά για θέρμανση, ενώ πρέπει να εγκαθίσταται πάντα με ανοιχτό δοχείο διαστολής.Ετσι μπορουμε να θερμανουμε χωρο εως κ 250τ.μ.Το τζακι-καλοριφερ μπορει να χρησιμοποιηθει ως μοναδικη πηγη θερμανσης και παροχης ζεστου νερου αντικαθιστωντας τον λεβητα πετρελαιου ειτε συνδυαστικα με τον λεβητα.